Gamfratesi

Dansk-italienske GamFratesi har på kort tid erobret den internationale designverden med deres poetisk-organiske stil, der er skarpt defineret og danner bro mellem nord- og sydeuropæisk designkultur. Kontraster er en central inspirationskilde for GamFratesi, og hos Fredericia afsøger de en balance mellem tradition og uventede konstellationer.

GamFratesi er grundlagt i 2006 af den danske arkitekt Stine Gam og den italienske arkitekt Enrico Fratesi. Tegnestuen er baseret i København, men Stine Gam og Enrico Fratesi rejser jævnligt mellem Italien og Danmark for research og udvikling af nye projekter.

Det kreative omdrejningspunkt i GamFratesis design er en fusion af tradition og fornyelse og en eksperimentel tilgang til materialer og teknikker. Med baggrund i to forskellige designkulturer trækker Stine Gam og Enrico Fratesi på den klassiske danske håndværkstradition såvel som den mere konceptuelle italienske tilgang. Fra dette tværkulturelle substrat skaber de møbler, der respektfuldt afspejler tradition og tillige bærer på unikke historier, symboler og associationer – ofte udtrykt i et minimalistisk formsprog.

GamFratesi har modtaget Finn Juhl Arkitekturpris 2015, Milano Design Award 2015, Guest of Honour ved Stockholm Furniture and Light Fair 2014, Elle Decoration International Design Award 2013 og Kunstfondens treårige arbejdslegat.