Massivt træ

Fredericia Furniture Fredericia Furniture

Siden mennesket begyndte at lave stole for mere end 4000 år siden, har træ været det væsentligste materiale i møbelproduktionen. Den levende, varme fornemmelse som berøring med træ giver, kan ikke fremstilles kunstigt.

Netop fordi træ er et naturmateriale, er der større svingninger i kvalitet, udseende og pris inden for samme art, end tilfældet er med kunststoffer. Siden Fredericia blev grundlagt i 1911 har vi insisteret på kun at bruge fineste partier og sorter – det er en af grundene til, at vores møbler er kendt for at patinere smukt og holde i generationer.

Træ er et levende materiale, som er en del af jordens vitale økologiske kredsløb. Vi mener, at vi har et ansvar for, kun at skabe holdbare møbler i høj kvalitet – af respekt for de mere end 150 år et egetræ gror, før det finder vej til Den Spanske Stol.
 

 

Fredericia Furniture Fredericia Furniture

EUROPÆISK HÅRDT TRÆ


Vi bruger en førsteklasses selektion af råtræ fra bæredygtigt europæisk skovbrug. Vi kræver fuldstændig sporbarhed og sourcer træ tæt på produktionsstedet, hvilket mindsker miljøpåvirkningen fra transport. Vores foretrukne træsort til møbelproduktion er nordeuropæisk eg, der har en lys teint, fin struktur og som patinerer smukt og varmt. 

Fredericia Furniture Fredericia Furniture

Massive bordplader

Fredericia har adgang til de fineste stykker råtræ, der allerede inden opskæring selekteres for at undgå tørrefejl og knaster. A1-selektionen sikrer, at vi kan anvende bredere stykker end industriens standard, og at vores bordplader opnår en harmonisk struktur og farve. Hos Fredericia anvender vi såkaldt kvartskåret træ, der giver en lige og gennemløbende årestruktur, der ud over at være smuk sikrer, at træet ikke slår sig.

Fredericia Furniture Fredericia Furniture

Autentisk behandling

Alle vores møbler pudses og efterses i hånden af vores snedkere, inden nogen form for efterbehandling påføres. Vi tilstræber altid at overfladebehandlet træ skal bevare materialets naturlige kendetegn, og samtidig være indbydende at røre ved. Ubehandlede, sæbebehandlede og olierede træsorter bevarer bedst den autentiske oplevelse af træet. Når vi anvender lak, påfører vi et tyndt mat lag, der bevarer træets naturlige struktur.

 

 

 Se mere om vores træsorter her