Selekteret læder

Fredericia Furniture Fredericia Furniture

Læder er et animalsk materiale, som vi behandler med den største respekt. Hos Fredericia bruger vi kun tyrehuder af den fineste kaliber, fra dyr som er holdt under strenge etiske retningsliner.

Gennem mere end 50 år, har vi opdyrket et tæt samarbejde med ledende italienske og svenske garverier, som sikrer os de bedste læderhuder på markedet. Den udsøgte selektion sikrer en fejlfri kvalitet, som fuldender den høje kvalitet af vores produkter.

Fredericia Furniture Fredericia Furniture

Vegetabilsk garvet læder

Fredericia er kendt for at bruge vegetabilsk garvet naturlæder. De rå tyrehuder garves med en fortrolig opskrift af naturlige materialer såsom bark. Garve-processen bevarer hudernes naturlige farve med en lys teint, der vil patinere og blive mørkere med tiden. Ingen allergifremkaldende stoffer bruges i garvningsprocessen.

Vegetabilsk garvet læder er både blødt og ekstremt formstærkt med lav elasticitet. Derfor muliggør læderet en polstring, der er stram og skarpt defineret. Naturlæder er det mest eksklusive valg i vores kollektion. Læderet har åbne porer, der gør det åndbart, og intet læder er mere komfortabelt at sidde på.
Vegetabilsk garvet læder fra Fredericia fås også i anilin-indfarvede versioner, der har de samme materialeegenskaber som det rene naturlæder.

Fredericia Furniture Fredericia Furniture

Kromgarvet læder

Krom-garvning er industristandarden for møbellæder. Som med vegetabilsk garvet læder garanterer vi den bedste selektion for at sikre den højeste kvalitet.

For at øge læderets lysægthed efterbehandles kromgarvet læder med en let spray, der tilfører et UV filter. Den endelige læderkvalitet kaldes semi-anilin. Hos Fredericia tilfører vi kun et ganske let lag af finish for at sikre, at læderets porer bevares åbne, så læderet kan ånde. Dermed bevares læderets blødhed og farve, samtidig med, at læderets naturlige egenskaber bevares. Fordi læderets åndbarhed bevares, har vores læderet en meget høj siddekomfort.

Den minimale brug af finishspray kræver den fineste selektion af huder, da læderets naturlige hudstruktur og små farvefejl ikke kan dækkes med spray. Kun tyre, der er holdt under gode forhold, og som er behandlet med respekt, giver den kvalitet, vi kræver.
 

Fredericia Furniture Fredericia Furniture

Skandinaviske tyrehuder

Al Fredericia-læder kommer fra tyre. Tyrens huddragt bevarer en ensartet størrelse gennem livet, hvilket gør læderet formstærkt og fast. Vores selektion, garvning og efterbehandling af læderet giver en skarpt defineret form, der bevarer faconen selv efter generationers brug.

Vores råhuder kommer fra Skandinavien, hvor der ikke anvendes pigtråd, og hvor der ikke er mange insekter, der skader huderne. Kun de højeste standarder for dyrehold giver den optimale kvalitet, vi tilbyder.

Ud af 1000 garvede huder har kun 50-170 huder den kvalitet, vi kræver hos Fredericia. Overskydende læder sælges til en tredjepart og bruges til anden produktion af læderprodukter. Småt afskær doneres til håndarbejde på lokale fritidshjem og skoler.


Udforsk Fredericias læder kollektion her