Teknologi & design

Fredericia Furniture Fredericia Furniture

Siden 1911 har Fredericia været dedikeret til godt håndværk - udført i hånden såvel som ved hjælp af nye teknologier og materialer.

Vi bruger vores erfaring til at sikre, at kvaliteten ikke går tabt, når nye teknologier skaber nye muligheder. Fra vores fabrik i Fredericia, som er hovedkvarter for polstring, samling og kvalitetskontrol, samarbejder vi med et tæt netværk af leverandører, der rendyrker ekspertiser inden for områder som formspænd, plastic-infusion og stål. Med vores tætte netværk af eksperter, kan vi tilbyde høj kvalitet inden for alle dele af vores brede møbelkollektion.

Fredericia Furniture Fredericia Furniture

Industriel snedkerkvalitet

Vores designportefølje indeholder både helt nye designs og møbler, der blev designet for mere end 70 år siden; Men alle møbler i vores kollektion er skabt ud fra en moderne designtankegang, hvor ambitionen altid har været at fremme en rationel produktion, hvor kvaliteten er på højde med rendyrkede snedkerarbejder.

De stramme flader og den geometriske præcision i Den Spanske Stol, er et eksempel på Børge Mogensens særlige evne til at arbejde inden for de teknologiske begrænsninger, Fredericia’s maskinpark gav. Stolen er ikke bare fremstillet af de allerbedste materialer, selve formen er et eksempel på, hvordan teknologi og formsprog mødes i et kompromisløst fikspunkt. Et fikspunkt som vi fortsat bruger som reference, når vi udvikler nye møbler i dag.
 

Fredericia Furniture Fredericia Furniture

Plastik-infusion til perfektion

I 2013 bad vi Welling/Ludvik om at tegne vores første plasticstol, med en ambition om at skabe en ny tids svar på Børge Mogensens ”Folkestolen” fra 1947. I samarbejde med en dansk underleverandør lykkedes det os at skabe Pato - en plaststol, der sætter en ny standard for finish og udførsel af det 100% genanvendelige plastmateriale polypropylen.
Patos siddeskal har en tæt og fin struktur, som sikrer en modstandsdygtig og næsten silkeblød overflade. Samtidig har opnået at gøre injektionspunktet usynligt, hvilket er en enestående bedrift inden for denne stoletype. Med Pato videreføreres vores standard for materialekvalitet i træmøbler til en helt ny industriel variant. Ved at tilføje en facetteret kant til Pato skal brugte Welling/Ludvik tilmed et motiv fra snedkertraditionen til at skabe visuel lethed i en velproportioneret stol.

 

Fredericia Furniture Fredericia Furniture

Teknologi skaber nye muligheder

Godt nyt møbeldesign er ofte afledet af teknologisk udvikling, nye produktionsteknikker, eller nytænkende anvendelse af materialer. Nanna Ditzels stol Trinidad fra 1993 er et eksempel på dette. Ditzel vendte det modernistiske mantra om materialereduktion på hovedet, og skabte et postmoderne dekorativt element ved at fjerne materiale i slidserne på Trinidad. Dette stærke statement var kun muligt fordi den første 5-aksede CNC-fræser var kommet til Danmark i starten af 1990’erne. Trinidad skabte et helt nyt udtryk inden for finerede skalstole, og anvendelsen af den nye teknologi førte til at stolen blev hyldet verden over som et markant nybrud inden for stoledesign.

Fredericia Furniture Fredericia Furniture

Formspændt finer

Lige siden Alvar Aaltos banebrydende designs har krydsfineren og dens indbyggede begrænsninger og muligheder haft en særlig tiltrækningskraft på nordiske designere. Gallery-stolen designet af Hans Sandgren Jakobsen i 1998 og udviklet af Fredericia pressede finerens egenskaber til hidtil uset grad. Ved at bøje et stykke finer i tre retninger opstod et skulpturelt siddemøbel, der er gået over i designhistorien.

I dag har fremkomsten af 3d-finer brudt den sidste teknologiske barriere for fineren, og i dag er næsten enhver form mulig i træ. Hos Fredericia bød vi denne teknologiske udvikling velkommen i 2008 hvor vi skabte en træversion af Stingray, hvilket krævede verdens hidtil største 3D-finerform. Stingray træskallen polstrer særligt godt, hvilket gjorde, at den allerede ikoniske Stingray-stol kunne bruges i helt andre sammenhænge end tidligere.