Lakeret træ

Hos Fredericia benytter vi en let lakering, som bevarer træets taktile struktur. Ved farvede lakeringer kan træstukturen derfor anes i overfladen. Den lette lakering er en anelse mere følsom end en fed lakering. Til gengæld patinerer træet smukkere, og småskrammer kan ikke ses med det blotte øje. Den lette lakering giver den mest ærlige og naturlige fornemmelse af materialet.

Lakering giver en overflade, der er nem at rengøre og meget modstandsdygtig over for støv og snavs. Dog er behandlingen vanskelig at restaurere, hvis den først er ødelagt. Efterlad derfor aldrig væsker på overfladen, da væsken kan trænge ind i mikroskopiske revner i under lakken og forårsage skjolder. Lakerede overflader er også følsomme over for fugt, damp og alkohol.

DAGLIG RENGØRING
Aftør med en ren, tør klud – altid i træstrukturens længeretning, da dette minimerer mulige småskrammer forårsaget af støvpartikler. Pletter skal fjernes med et rengøringsmiddel tilegnet lakerede træoverflader.
Er det nødvendigt at afvaske møblet, brug da en klud hårdt opvredet i lunkent vand, som er tilsat en smule universalrengøringsmiddel. Vælg et mildt rengøringsmiddel uden slibeegenskaber. Straks efter rengøring skal overfladen aftørres med en tør klud.

VEDLIGEHOLDELSE
Passer man godt på sit lakerede møbel, er ingen efterbehandling nødvendig. Undgå at efterlade væsker på møblet og efterlad altid overfladen tør. Små revner i lakken kan lappes med original Fredericia-lak. Misfarvning af lakken kan ikke fjernes med rengøringsmidler og skal restaureres af en professionel.

Malet træ

Malet træ skal behandles som lakeret træ. Små brud i den malede overflade kan dækkes ved at påføre en smule ny maling. Maling i originalfarven kan erhverves hos Fredericia. Brug item no, under stolen som reference til originalfarven.