Exceptionelt polstringsarbejde

 

Wegners Ox Chair er et perfekt eksempel på en innovativ tilgang til et traditionelt håndværk. Med en kraftig overkrop, balancerende på en spinkel stålramme, var det en teknisk udfordrende produktion for virksomheden AP Stolen, der stod for at introducere stolen i 1960.

I 1980erne spurgte Hans J. Wegner Erik Jørgensen om hjælp, netop på grund af Jørgensens ekspertise indenfor postring. Resultatet var ganske revolutionerende for sin tid. Sammen introducerede de to nemlig den moderne brug af skum til stolens indre – noget, der gjorde formen utrolig holdbar i forhold til de metoder, der ellers var i spil.

Polstringen af en Ox Chair er en helt særlig opgave, der kræver styrke, koncentration og ypperlige håndværksmæssige evner. Stolen produceres i hånden, og de krævende skulpturelle linjer og organiske former gør, at det som regel tager en hel dag at lave én Ox Chair.

Pay attention to the upholstery. Only fine craftsmanship will provide you with the longevity that you wish for.


Fra Fredericias katalog i 1924Børge Mogensens 22-serie repræsenterer en lignende kombination af traditionelt håndværk og moderne design. Arbejdet udføres med omhyggelig opmærksomhed for at sikre den robuste læderkonstruktion, de håndfyldte puder og læsersnorsdetaljerne. To polstrere arbejder sammen om at strække det sirligt syede læder over de massive trærammer – resultatet er en pasform, der passer på punkt og prikke og holder formen i mange år. Det tager to uddannede håndværkere omkring seks timer at polstre én sofa.

Fredericias to fabrikker anvender alle de seneste teknologier ved siden af de traditionsrige teknikker. Men lad der ikke være nogen tvivl om, at det er vores medarbejderes flid, dedikation og evner, der gør forskellen. Det er deres arbejde, der skaber møbler af en så ypperlig kvalitet, at du kan nyde dem i mange, mange år.