Lammeskind

Ved polstrede møbler i lammeskind vil strukturen af skindet variere både i forhold til krøller og nuance. Lammeskind er et hårdført materiale da uld fra naturens side er smudsafvisende og ikke tiltrækker støv på samme måde som andre tekstiler i syntetiske materialer.


 

 

Regelmæssig vedligeholdelse
For at bevare det oprindelige udseende af lammeskindspolstrede møbler skal det støvsuges regelmæssigt, helst hver uge, med et blødt mundstykke ved medium styrke.

Pletfjerning
Man opnår det bedste resultat hvis man bearbejder pletten omgående. Ved pletter på lammeskind, skal området med det samme vædes med vand, gerne fra en forstøver. Herefter rengøres med en svamp opvredet i varmt vand og tilsat en mild uldshampoo. Rengør i lette cirkulære bevægelser på den beskidte overflade. Ved pletter arbejdes der udefra og ind mod plettens centrum. Sørg for at holde hele ydercirklen våd eller fugt hele overfladen for at undgå skjolder. Lad møblet tørre helt inden det tages i brug. Fredericia anbefaler at benytte sig af Leather Masters Wool & Hair Cleaner.

For at opfriske lammeskindet, kan man sprøjte møblet let med koldt vand fra en forstøver. Herefter køres hånden igennem lammeskindet for at fordele væden. Bemærk lammeskindet ikke må gennemvædes, det skal blot fugtes let.

∆ Der må IKKE gnides kraftigt på materialet, da dette kan beskadige stoffet og farven.

∆ Der må IKKE bruges andre rengøringsmidler end produkter specifikt beregnet til lammeskind, som for eksempel uldshampoo.

∆ Afsmitning fra mørke jeans kan forekomme, hvilket skyldes megen overskudsfarve. Afsmitningen kan desværre ikke altid fjernes ved vask eller rens.