Gjorde


Gjorde er et materiale af høj kvalitet lavet af hør og fås i to farver, natur og sort. Som et alternativ til traditionel polstring er gjordeflet et let og åndbart materiale som giver god støtte og siddekomfort. 


Regelmæssig vedligeholdelse
Støv og snavs slider på gjorde. Derfor skal gjordeflet støvsuges regelmæssigt, helst hver uge, ved medium styrke med et blødt mundstykke, for at sikre en lang levetid.

Pletfjerning
Man opnår det bedste resultat hvis man bearbejder pletten omgående.

Pletter fra tyktflydende eller faste stoffer skrabes mest muligt op med en sløv kniv eller spartel før videre behandling. En indtørret plet kan støvsuges for løse partikler før den bearbejdes videre.

Hvis det drejer sig om spildte væsker, suges væsken op med en absorberende ren serviet eller klud før pletten bearbejdes videre. Pletter som ikke er fedtholdige, fjernes i første omgang ved skånsom dupning med en ren fnugfri klud eller svamp opvredet i rent varmt vand. Pletten bearbejdes fra yderkant og ind mod midten med rene, fnugfri klude. Fedtholdige pletter kan fjernes med hertil egnede pletfjerningsprodukter. Alle former for pletfjerningsprodukter skal altid afprøves på et ikke synligt sted før de anvendes.

Hvis pletten ikke forsvinder anbefales kemisk tørrens. Ingen andre kemikalier eller rengøringsmidler må bruges.

Møbelstoffet skal tørre helt inden brug. For at undgå skjolder på mikrofibre, anbefales det at tørre betrækket med en føntørrer.

∆ Afsmitning fra mørke jeans kan forekomme, hvilket skyldes megen overskudsfarve. Afsmitningen kan desværre ikke altid fjernes ved vask eller rens.