Nubuck


Læderet er fremstillet af de fineste europæiske tyrehuder, som er blevet slebet let for at få det karakteristiske udseende. Læderet er en fejlfri anilinhud, som får en let slibning på overfladen, hvorved der opstår en smuk, mat effekt og fløjlsblød overflade. Læderet har en høj komfort og åndbarhed, dog er det derfor også meget overfølsomt for snavs og pletter. Nubuck har fået en scotchguard beskyttelse mod snavs og pletter, men er stadig sart i brug.


 

 

Nubuck vil forandre sig med tiden og typisk vil du opleve, at den karakteristiske overflade efterhånden slides ned på de områder hvor læderet hyppigst anvendes, hvilket efterlader et glattere overflade-look. Nubuck kræver derfor en noget mere grundig og regelmæssig pleje end andre lædertyper for at bevare det oprindelige udseende.

Før brug
Når møblet er nyt, skal ingen form for behandling udføres.

Daglig rengøring & vedligeholdelse
Regelmæssig rengøring foretages med en støvsuger med en blød børste ved svag styrke for at fjerne støvpartikler. Til rengøring i det daglige anbefales det også at bruge en tør, blød børste. Fredericia anbefaler at bruge en nubuck børste/ svamp til at fjerne løst støv og snavs, samt til at børste læderet op igen, så den fløjlsbløde overflade bliver bevaret.

Det er ofte bedre at efterlade små pletter og lade dem udviskes med tiden frem for at prøve at fjerne dem (fx et mærke fra en kuglepen).

Undgå brug af rengøringsmidler og skarpe genstande og påfør aldrig læderet vand, sæbe eller lædercreme. Hvis du spilder væsker på Nubuck, er det vigtigt at bruge bomuldsklude for at forsøge at opsuge så meget af væsken som muligt.

Løse hynder skal regelmæssigt bankes let, så de bevarer deres form og ikke falder sammen.

∆ Nubuck skal aldrig tilføres fedt (lædercreme) på grund af risikoen for skjolder. Følg da de specifikke anvisninger og anbefalinger til Nubuck.

∆ Sulfo og kemiske rengøringsmidler må under ingen omstændigheder bruges på møbellæder.