Semi-anilinlæder


Semi-anilin har fået en let overfladefinish som gør læderet mere modstandsdygtigt overfor snavs og sikrer en god slidstyrke. Det er nemmere at opretholde læderets udseende, dog vil den ikke få den samme karakteristiske patina som anilinlæder


 

 


Før Brug
Når møblet er nyt, skal ingen form for behandling udføres.

Daglig Rengøring
Aftør med en blød, tør klud for daglig rengøring. I tilfælde af småpletter kan man anvende en blød klud, som er hårdt opvredet i vand, der først er kogt og siden nedkølet til stuetemperatur. Det er ofte bedre at efterlade små pletter, og lade dem udviskes med tiden frem for at prøve at fjerne dem (fx et mærke fra en kuglepen). Hvis der spildes væsker på læderet skal hele overfladen straks aftørres med en blød klud, der er hårdt opvredet i koldt vand. Undgå brug af rengøringsmidler samt skarpe genstande.

Løse hynder skal regelmæssigt bankes let, så de bevarer deres form og ikke falder sammen.

Vedligeholdelse
For yderligere vedligeholdelse af møblet kan man benytte en læderrens og lædercreme. Til dette anbefaler Fredericia Leather Master Soft Cleaner og Protection Cream Premium. Denne vedligeholdelse gentages 1-2 gange årligt.

Hvis overfladen er meget slidt eller beskadiget, kan lædercreme lave skjolder eller medføre farveændring.

Inden vedligeholdelsen støvsuges læderet ved lav styrke med et blødt mundstykke.
Fugt en blød svamp med en læderrens (f.eks. Soft Cleaner) og træk svampen på læderet fra syning til syning. Rengør eventuelle pletter med lette cirkulære bevægelser. Der må ikke gnubbes på læderet. Aftør løse hynder separat og vær opmærksom på, at hele flader skal dækkes for at undgå skjolder. Lad rensen tørre helt ind i minimum 1 time.

Herefter påføres lædercreme (F.eks. Leather Protection Cream Premium). Ryst først flasken og påfør på en blød, tør klud og massér med lette cirkulære bevægelser. Efterpolér med let hånd. Lædercreme øger modstand mod pletter og spild, giver næring og vedligeholder læderet.

Produkterne kan ikke fjerne hårde pletter, men kan rense og vedligeholde læderet.

∆ Nubuck skal aldrig tilføres fedt (lædercreme) på grund af risikoen for skjolder. Følg da de specifikke anvisninger og anbefalinger til Nubuck.

∆ Sulfo og kemiske rengøringsmidler må under ingen omstændigheder bruges på møbellæder.

∆ For meget læderfedt kan løsne læderets struktur og forårsage at dets slidstyrke svækkes.