Velour 


Polstrede møbler samler støv og bliver snavsede ligesom alle andre genstande. Undgå, at tekstilet bliver alt for snavset, da det i så fald bliver mere vanskeligt at rense. Samtidig kan støv og snavs fremme slid, medvirke til dårligt indeklima og forringe de brandhæmmende egenskaber. Jævnlig rengøring er vigtig for at bibeholde møbelstoffets udseende og forlænge dets levetid. 

 

Regelmæssig vedligeholdelse
Velourvarer bør børstes med en blød børste og/ eller støvsuges med mundstykke, altid i luvens retning og ved medium styrke helst hver uge.

Løse hynder skal regelmæssigt bankes let, så de bevarer deres form og ikke falder sammen.

Behandling af trykmærker

Det er som regel muligt at fjerne folder og trykmærker ved at forstøve med rent vand indtil varen er fugtig, men ikke våd. For at få luven tilbage i oprindelig position anvendes en blød børste. Tekstilet børstes op i luvens retning.

Lad tekstilet tørre nogle timer inden møblet tages i brug.
Hvis man ikke har mulighed for at lade tekstilet tørre naturligt natten over, kan man anvende en hårtørrer. Man bør tørre fra forskellige retninger for at få luven tilbage i dens oprindelige position.

Pletfjerning
∆ Tjek altid tekstilleverandørens anbefalinger til det specifikke stof inden fjernelse af hårde pletter.


Man opnår det bedste resultat hvis man bearbejder pletten omgående.

Pletter fra tyktflydende eller faste stoffer, skrabes mest muligt op med en sløv kniv eller spartel før videre behandling. En indtørret plet kan støvsuges for løse partikler før den bearbejdes videre.

Hvis det drejer sig om spildte væsker, suges væsken op med en absorberende ren serviet eller klud før pletten bearbejdes videre. Pletter som ikke er fedtholdige, fjernes i første omgang ved skånsom dupning med en ren fnugfri klud eller svamp opvredet i rent varmt vand. Pletten bearbejdes fra yderkant og ind mod midten med rene, fnugfri klude. Fedtholdige pletter kan fjernes med hertil egnede pletfjernings- produkter. Alle former for pletfjerningsprodukter skal altid afprøves på et ikke synligt sted før de anvendes.

For at undgå skjolder og rander anbefales det at tørre betrækket med en føntørrer. Møbelstoffet skal tørre helt inden brug.

Mange eller større pletter kræver en speciel behandling og teknik. Det anbefales derfor altid at kontakte et professionelt møbelrenseri, inden man selv forsøger sig med pletfjerning på større områder.
Damprengøring må ikke anvendes.

∆ Der må IKKE gnides kraftigt på materialet, da dette kan beskadige stoffet og farven.

∆ Vær forsigtig med brug af opløsningsmidler idet disse kan opløse underliggende polstermaterialer.

∆ Anvend aldrig ufortyndede rensemidler, ej heller blegemiddel, ammoniak og sæbe beregnet til hårde overflader.

∆ Afsmitning fra mørke jeans kan forekomme, hvilket skyldes megen overskudsfarve. Afsmitningen kan desværre ikke altid fjernes ved vask eller rens.