Børge Mogensen Borde

Fredericia Furniture Fredericia Furniture

En af de mest indflydelsesrige designere, der var med til at definere dansk modernisme, var Børge Mogensen, som skabte ærlige møbler, der berigede hverdagen hos mange.

Det blev til et væld af praktisk og holdbart design, der afspejlede hans mesterlige sans for proportioner, funktion og enkle former. Hans serie af borde var indbegrebet af det fokus og afspejlede samtidig hans passion for træ som det foretrukne materiale. Nu fås bordene i længder, der lever op til nutidens standarder. Det naturligvis uden at gå på kompromis med Børge Mogensens originale design og rene æstetik.

Fredericia Furniture Fredericia Furniture

Børge Mogensens C18 Bord blev designet i 1947.
Bordet er kendetegnet ved rene linjer inspireret af klassisk Shaker-stil og er et smukt og gedigent bord, hvor især de skulpturelle ben og fødder spiller en vigtig rolle for det samlede udtryk. Det oprindelige C18 Bord fås i længden 180 cm. I den forlængede udgave er bordet 220 cm.

Børge Mogensen 6284 Bord blev designet i 1958.
Her fungerer diagonale linjer som diskrete støtter under en robust bordplade i massiv eg, som giver bordet et både stærkt og underspillet udtryk, der understreges af de cylinderformede ben. Bordet er perfekt som spise- eller mødebord med plads til tre stole på hver side. Det nuværende bord måler 180 cm i længden.

Børge Mogensen 6286/6386 Bord blev designet i 1964.
Ekstra lange planker af massiv egetræ skaber et stærkt statement inspireret af Shaker-stilen og har plads til alle stolebredder. Et robust, holdbart bord, der er ideelt til middage og møder – designet til livet. I den opdaterede version kan bordet forlænges med 40 cm, så det i alt måler 245 cm.

Fredericia Furniture Fredericia Furniture