Hydro Vase
af Sofie Østerby

 


Sofie Østerbys Hydro Vase har klare referencer til gamle græske vaser og klassisk keramik, men bliver alligevel et moderne statement med sit mix af keramisk inspiration, sandstøbt i messing.

Messing tilfører en helt særlig karakter til vasen, det patinerer smukt og har derudover mange af de samme fleksible egenskaber som keramik.


 

Hydro bliver sandstøbt på et lille værksted i Portugal, der har specialiseret sig i de traditionelle teknikker, der oprindeligt blev brugt til at støbe rustninger og solidt krigsudstyr. Og den mørke, næsten sorte, oxiderede overflade giver en ekstra følelse af styrke og holdbarhed.

Sofie Østerby har skabt den perfekte balance mellem messingens egenskaber og vasens æstetiske form. Hydro kan derfor bruges både som vase eller som en smuk og dragende skulptur. Sofie Østerby

Uanset om det er en vase, en skål, en stol eller en lampe, så er der altid noget dragende ved Sofie Østerbys design.

Hun former sine design i bronze, stål, travertinsten eller polyuretan og evner gang på gang at finde den perfekte balance mellem det smukke ved materialerne og det æstetisk smukke ved en form.

Ved at kombinere gamle og moderne teknikker på tværs med nye og gamle materialer skaber hun nogle værker, der altid er både skulpturelle, funktionelle og interessante. Sofie Østerbys design vil man gerne både leve med og røre ved.