Locus Bowl
af Sofie Østerby

 


Locus Bowl er inspireret af gamle, traditionelle teknikker, men har et moderne udtryk. Den er dekorativ, velproportioneret og smukt udført med sine grove riller på ydersiden. Den danske designer, Sofie Østerby, har en intuitiv tilgang til sine materialevalg og evner altid at skabe en æstetisk balance mellem form og materiale.


 
Travertin stammer oprindeligt fra Italien og er blevet brugt i klassisk arkitektur igennem århundreder. Det ses blandt andet på gamle bygninger i København. Det hårde stenmateriale minder om de naturlige kalksten, der tidligere blev udvundet i Faxe kalkbrud, syd for København, og dermed bliver Locus Bowl på én gang international og helt lokal i sit udtryk.

Sofie Østerbys smukke fad i travertin er designet, og produceret, så alle stenens naturlige nuancer og ujævnheder er bevaret, hvilket gør hver Locus Bowl unik.

 Sofie Østerby

Uanset om det er en vase, en skål, en stol eller en lampe, så er der altid noget dragende ved Sofie Østerbys design.

Hun former sine design i bronze, stål, travertinsten eller polyuretan og evner gang på gang at finde den perfekte balance mellem det smukke ved materialerne og det æstetisk smukke ved en form.

Ved at kombinere gamle og moderne teknikker på tværs med nye og gamle materialer skaber hun nogle værker, der altid er både skulpturelle, funktionelle og interessante. Sofie Østerbys design vil man gerne både leve med og røre ved.