Nyheder

 

 


Dedikeret til tid og tekstur


De første resultater af samarbejdet mellem Fredericia Furniture og designer Sofie Østerby er Hydro -vasen i sandstøbt messing og travertinfadet Locus fra 2020. “Det har været et spændende samarbejde, med en god og åbensindet dialog fra begge sider,” siger Sofie Østerby om hendes arbejde med møbelfirmaet.

Tekst af Marie-Louise Høstbo 

Materialets muligheder
Østerby er drevet af nysgerrighed, og hun er formet af de erfaringer, hun har gjort sig gennem sin uddannelse. Hun laver produkter, der skaber et samspil med omgivelserne. Hvordan den enkelte form mærkes mellem hænderne og opleves visuelt, er vigtige emner for Østerby, ligesom et produkts tekstur er vigtig for begge oplevelser. “Mine undersøgelser går ud på at udforske nye teknikker og metoder. Det er fascinerende at opleve, hvordan et nyt materiale agerer over tid, det pirker til min nysgerrighed, og jeg er meget optaget af det enkelte materiales muligheder,” siger Østerby om et tilbagevendende fokusområde.

“Mine undersøgelser går ud på at udforske nye teknikker og metoder. Det er fascinerende at opleve, hvordan et nyt materiale agerer over tid, det pirker til min nysgerrighed, og jeg er meget optaget af det enkelte materiales muligheder”


Tempo og modighed

Nutidskunst er en stor inspirationskilde for Østerby. I sit hjem bor hun med historisk dansk design, arvede møbler og objekter, hun har indsamlet gennem årene. På væggene hænger kunstværker. Det er gennem kunst, for eksempel på Venedig Biennalen, at hun bliver inspireret. Kontemporære kunstnere der skaber overdrevne og vilde værker, der udfordrer grænserne for det mulige, fascinerer Østerby. “Jeg synes om tempoet og modigheden i nutidskunst,” uddyber designeren.


Dedikeret til detaljen
Det er essentielt for Sofie Østerby at tage del i og overvåge enhver del af processen, når hun skaber et nyt produkt. Modstanden, der kan opstå i et udvalgt materiale og det ukontrollerbare element i produktionen, er givende for Østerby. Ofte er det i arbejdet med et nyt materiale eller en ny arbejdsmetode at nye og overraskende resultater opnås. Østerby forsøger at være åben for tilkommende udtryk og former i designet.

Hendes værker er solide og fremstår robuste, de er produceret af naturlige materialer med en ofte overraskende overflade. Parallelt med sit arbejde med 3D visualisering er Østerby dedikeret til detaljen og sanseligheden i hvert eneste produkt hun skaber, ofte med en subtil industriel reference. Produkterne har en silhuet der giver stemning og inspiration, elementer der tilfører stoflighed til moderne private og offentlige rum.
Udforsk


Complements

En designkollektion med objekter og små funktionelle møbler, nøje kurateret til at komplementere vores øvrige portfolio. Kollektionen gennemsyres af stolte traditioner indenfor materialer, men også nye materialer som tilfører nye dimensioner til det samlede udtryk. Resultatet er et sammenhængende, autentisk og raffineret koncept.

Læs mere →

Hydro Vase

Hydro vasen har klare referencer til gamle græske vaser og klassisk keramik, men bliver alligevel et moderne statement med sit mix af keramisk inspiration, sandstøbt i messing. Messing tilfører en helt særlig karakter til vasen, det patinerer smukt og har derudover mange af de samme fleksible egenskaber som keramik.

Læs mere →

Locus Bowl

Locus Bowl er inspireret af gamle, traditionelle teknikker, men har et moderne udtryk. Den er dekorativ, velproportioneret og smukt udført med sine grove riller på ydersiden. Den danske designer, Sofie Østerby, har en intuitiv tilgang til sine materialevalg og evner altid at skabe en æstetisk balance mellem form og materiale.

Læs mere →