Nyheder

Ditzel Lounge Chair af Nanna Ditzel & Jørgen Ditzel

Fredericia Furniture Fredericia Furniture

Med sin imødekommende, organiske form er Ditzel Lounge Chair skabt til at omfavne kroppen, så der opstår et roligt helle.

Nanna Ditzel var en ekstraordinær kvinde. Utrolig talentfuld og med en karismatisk personlighed og et utrætteligt drive. Da Thomas Graversen overtog Fredericia efter sin far i slutningen af 1980-erne, blev Ditzel tilknyttet som husdesigner. Deres tætte samarbejde og lyst til at eksperimentere førte til utallige designpriser og møbler, som stadig værdsættes over hele verden – heriblandt Trinidad Chair, som uden tvivl er Ditzels mest berømte stol. Med en karriere, der begyndte som en del af dansk designs storhedstid, var hun en fremadstormende visionær, hvis arbejde strakte sig over 50 år.

Fredericia Furniture Fredericia Furniture

Kendt for sin oprørskhed og aldrig-sig-aldrig-attitude var Ditzel ikke bange for at skubbe grænserne for, hvad der blev betragtet som muligt. At udfordre status quo med skulpturelt og nytænkende design inspireret af naturen.

Da hun sammen med sin mand Jørgen Ditzel skabte Ditzel Lounge Chair, afviste de således den konventionelle opfattelse af, at en stol skulle være ret op og ned og hård at sidde på. I stedet skabte de møbler, der tog hensyn til rummets dimensioner og mente, at det at sidde på nye måder ville give folk friheden til at tænke og leve på nye måder.

Fredericia Furniture Fredericia Furniture

Ditzel Lounge Chair, som blev skabt i 1949, er et af parrets mest gennemførte møbler. Hver linje og kurve er nøje gennemtænkt for at opnå et elegant udtryk fra alle vinkler. Takket være stolens generøse bredde, favnende rygstøtte og armlæn samt sublime polstring, omfavner den kroppen og tilbyder dermed en enestående komfort. Stolen, som kommer i forskellige versioner og utallige farver, er på trods af sine brede dimensioner forholdsvis let og optager samtidig ikke for meget plads.

Ditzel Lounge Chair er med sit imødekommende og omfavnende design et velkomment og roligt helle – en moderne version af den traditionelle lænestol, som samtidig tilbyder en stilfuld siddeløsning. En stol, der vil tage sig lige så smukt ud i hjemmet som i hotellobbyer, suiter og eksklusive loungeområder og receptioner.