Fredericia Furniture Fredericia Furniture

Sæt dig ned, læn dig tilbage, og slap af. Først da oplever du for alvor Børge Mogensens passion for autentiske materialer og udsøgt håndværk, som gennemsyrer hver eneste lille detalje.

Først og fremmest er der det massive og omhyggeligt forarbejdede egetræ. Læg hænderne på armlænene, og læg mærke til, hvor brede de er, og hvordan de uden problemer har plads til en kop kaffe eller et godt glas vin. En anden detalje er læderet. Sadellæder. Lad fingrene glide hen over overfladen – så er du ikke et sekund i tvivl om, at der er tale om læder af allerhøjeste kvalitet. I ryggen og under stolesædet er læderet fastgjort med messingspænder, som nemt kan justeres, efterhånden som læderet udvider sig. Så du kan sidde rart og bekvemt i stolen hele livet.

INDBEGREBET AF BØRGE MOGENSEN

Fredericia Furniture Fredericia Furniture

Jo mere du sidder i Den Spanske Stol, jo mere patinerer den og tilpasser sig formen på din krop. Lige som et par smukke lædersko kan blive en naturlig forlængelse af dine fødder, er Den Spanske Stol designet til, at du kan give den dit eget personlige præg – og det er derfor en meget personlig stol. Det er dette helt unikke og tætte forhold mellem menneske og objekt, der er "indbegrebet af Mogensen".

Børge Mogensen præsenterede Den Spanske Stol for verden i 1958 den 19. september – den dato, hvor Den Spanske Stol for allerførste gang blev vist frem for verden på Københavns Snedkerlaugs Møbeludstilling.