Crafted To Last Talk: Den Spanske Stol

Fredericia Furniture Fredericia Furniture

Under London Design Festival blev gæster, presse og venner af Fredericia inviteret til at sesamlingen af en Spansk Stol. Vores design- og produktchef, Rasmus Graversen, fortalte om vores kerneværdier, mens gæsterne havde mulighed for at se en af vores møbelpolstrere demonstrere det læderhåndværk, der kræves for at frembringe vores mest ikoniske møbel, Den Spanske Stol designet af Børge Mogensen.

Fredericias designetos har Børge Mogensens principper som omdrejningspunkt. Børge Mogensen var en pioner inden for moderne dansk design, og han var med til at definere Fredericias designretning fra 1955-1972. Mogensens fagfæller var Hans J Wegner og Finn Juhl, hvis ambition det var at skabe holdbare og funktionelle møbler, der kunne berige folks liv.

”Det er af stor betydning, at de ting, vi køber og bruger, ikke skal udskiftes, men i stedet ældes med værdighed og charme”- Børge Mogensen og Andreas Graversen

Fredericia Furniture Fredericia Furniture

Mogensen var en af de første designere med en etisk tilgang til moderne dansk møbeldesign, hvilket stod i skarp kontrast til den tids voksende forbrugerisme i Skandinavien. Tro mod sine kompromisløse idealer forsøgte Mogensen at kombinere holdbar kvalitet med ansvarlig produktion, naturlige materialer og empati, mens han insisterede på at bevare sin karakteristiske kunstneriske tilgang, som stadig er hans varemærke den dag i dag.

I mere end tre generationer har Fredericia nu hædret Mogensens originale idéer, sideløbende med at virksomheden har lanceret nye designs. Udover vores kollektion af tidløse klassikere af Mogensen og andre store designere, arbejder vi med anerkendte nutidige designere som Jasper Morrison, Cecilie Manz og Space Copenhagen.