Fredericia Furniture Fredericia Furniture

Jens Risom var en del af den gyldne generation af designere under den danske modernisme og var en af de første til at introducere skandinavisk design i USA. I New York fik han hurtigt skabt sig et navn, og hans strømlinede designs blev i eftertiden kendt for deres simple formsprog og stilmæssige røde tråd.

Udgangspunktet var et nordisk fokus på funktion og materialer, som han blandede med referencer til amerikansk modernisme i et elegant udtryk, som afspejlede Danmarks passion for kunsthåndværk og præferencer for simple, fornuftige og funktionelle designs.

Fredericia Furniture Fredericia Furniture

I dag opfattes Risoms designs som moderne klassikere, som indgår i permanente samlinger på ledende designmuseer herunder New Yorks Museum of Modern Art / MoMa og Cooper-Hewitt National Design Museum. Nu er Jens Risom også en del af Fredericias portefølje af førende designere, sammen med hans tidligere klassekammerater Hans J. Wegner og Børge Mogensen, hvis arbejde blev grundstenen til Fredericia.

Risom Magazine Table, designet i 1949.
Stærke diagonale linjer med smukke udskæringer og afrundede former kendetegner
Risoms forkærlighed for praktik som man ser det i magasinbordet fra 1949. Det blev vist i det første omfattende katalog fra Jens Risom Design med sloganet “Møbler med signatur”. Bordet kommer i lakeret eller sortlakeret eg.