Spanish Dining Chair – Et ikon vender tilbage

Fredericia Furniture Fredericia Furniture

Børge Mogensen designede stolen til Fredericia i 1964 med inspiration fra det traditionelle håndværk, han stiftede bekendtskab med under en rejse til Spanien. Det var i Andalusien, han stødte på den overdådigt pyntede stol med brede armlæn – en stil, der typisk findes i områder, der er påvirket af osmanniske og gamle islamiske kulturer. Mogensen moderniserede designet ved at tone ornamenteringen ned og samtidig bevare den lave, tværgående form.

Resultatet, Den Spanske Stol, er et af Mogensens mest ikoniske værker. For at hylde og videreføre det originale design fås Spanish Dining Chair nu med hævet sædehøjde, der imødekommer nutidens standarder og indretningstendenser.

Spanish Dining Chair er et mønstereksempel på, hvad man kan få ud af at anvende ærlige og autentiske materialer. Stolen, som er fremstillet af det fineste egetræ og sadellæder af højeste kvalitet, fås med eller uden armlæn, og i flere forskellige versioner i lyse eller mørkere nuancer, afhængigt af hvilken stil man ønsker at skabe i indretningen.

Fredericia Furniture Fredericia Furniture