The Canvas Chair by Børge Mogensen

Fredericia Furniture Fredericia Furniture

The Canvas Chair er et af de sidste møbler, Børge Mogensen tegnede før sin død i 1972, og den har været i vores arkiver – lige indtil nu. Stolen er indbegrebet af Mogensens filosofi om at skabe et enkelt formsprog, hvor funktionalitet, ærlige materialer og et perfekt proportioneret design er omdrejningspunktet.

The Canvas Chair, som er designet til Fredericia i 1970, afspejler tidens gældende etos. Med sit uformelle og jordnære udtryk hyldes de basale former udsprunget af naturen og er således en modreaktion til 1960-ernes ofte livlige farvepalet og forkærlighed for plastmaterialer. Værdier, som er særligt aktuelle i en verden, hvor vi i stigende grad bekymrer os om miljøet og derfor orienterer os mod autenticitet. Med stolen var Mogensen forud for sin tid, hvilket vækker genklang i dag, hvor simpelt design er et oplagt modsvar til den komplekse verden, vi lever i. Med sine brede dimensioner indbyder stolen samtidig til at forene arbejde og fritid i komfort.

Fredericia Furniture Fredericia Furniture

Stolens materialevalg tager udgangspunkt i det maskineri, som dengang var tilgængeligt på Fredericias møbelfabrik. Frem for at betragte dette som en begrænsning gav det derimod næring til Mogensens fascination for funktionalitet, materialitet og stræben efter at opnå mest mulig komfort med udgangspunkt i så lidt som muligt. Resultatet er en tidløs stol, som med sin nøje
fordeling af vandrette og lodrette linjer afspejler
Børge Mogensens livslange stræben efter et simplet og strømlinet formsprog.

The Canvas Chair har tydelige referencer til traditionelle safaristole og
Børge Mogensens Spanish Chair, men er med sin stærke fremtoning sin helt egen. Med sit tidløse design, som kommer i flere varianter, kan stolen passe ind i enhver type indretning.