JG Foldestolen

JG Foldestolen er Jørgen Gammelgaards mest anerkendte møbel. Værdsat for designets unikke visuelle udtryk, den klogt udtænkte foldemekanisme, den høje håndværksmæssige kvalitet og ikke mindst hans multifunktionelle tilgang til møbeldesign.

 
Enkeltheden i designet og det sparsomme materialeforbrug er slående. Hver linje har et formål og hver detalje er essentiel. Det er et mesterværk inden for teknisk kunnen og et praktisk design, der taler til beskueren fra alle vinkler – selv foldet fladt.

Stolen blev lanceret i 1970 og året efter modtog Jørgen Gammelgaard den prestigefulde Danske Møbelpris for designet. Det elegante stel i rustfrit stål, de diagonalt krydsende linjer og det enkle sæde i læder eller kanvas gjorde stolen ikonisk. Når man foldede den, faldt alt i hak. 
 
 
Foldestolen som møbeltype har altid været en del af den danske designtradition. Arkitekten og designeren Kaare Klint skabte sit bud allerede tilbage i 1930 og har siden inspireret designere som Jørgen Gammelgaard og Børge Mogensen til at anskue materialer og proportioner analytisk for derved at kunne skabe enkelt funktionelt design tilpasset en moderne hverdag. Foldestolen er med sin enkelhed både brugbar og nem at placere i en indretning. Den er komfortabel og bekvem.

Som møbelsnedker, designer og professor skabte Jørgen Gammelgaard (1938-1991) stringent, minimalistisk og ikke mindst innovativt design i kølvandet på den danske modernisme og var dermed med til at skabe bro frem mod et nyt skandinavisk udtryk. Han modtog i 1986 både Dansk Designråds og Kunsthåndværkerrådets Årspris.

Udforsk


JG Sofa

Det mest karakteristiske ved Jørgen Gammelgaards JG Sofa er de afrundede armlæn i hver ende af det ellers stilrene møbel. En form, der gør op det herskende formsprog i dansk design og som sammen med de polstrede puder giver sofaen et elegant og kompakt udtryk.

Læs mere →

JG Table

JG Table er resultatet af designer Jørgen Gammelgaards ønske om at skabe et enkelt og elegant bord med et stel, der ikke begrænsede pladserne om bordet. For at opnå mest muligt benplads til de siddende tegnede han en unik, centreret stålkonstruktion, der ikke blokerede for bordets hjørner.

Læs mere →

JG Timeline

Jørgen Gammelgaards prisvindende møbler afspejler hans enkle og raffinerede tilgang til design og er et forfriskende syn på minimalisme. Jørgen Gammelgaard var forankret i det skandinaviske, men havde internationalt udsyn og fandt ofte inspiration i andre kulturer.

Læs mere →