JG TableJG Table er resultatet af designer Jørgen Gammelgaards ønske om at skabe et enkelt og elegant bord med et stel, der ikke begrænsede pladserne om bordet. For at opnå mest muligt benplads til de siddende tegnede han en unik, centreret stålkonstruktion, der ikke blokerede for bordets hjørner, men som alligevel gav bordet stabilitet og ikke mindst var grafisk og æstetisk at se på.

 
Som møbelsnedker, designer og professor skabte Jørgen Gammelgaard (1938-1991) stringent, minimalistisk og ikke mindst innovativt design i kølvandet på den danske modernisme og var dermed med til at skabe bro frem mod et nyt skandinavisk udtryk.

JG Spisebordet blev oprindeligt tegnet til Snedkernes Efterårsudstilling i 1984. Jørgen Gammelgaard var en af initiativtagerne til udstillingen, der første gang løb af stablen i 1981 med ambitionen om at fremme samarbejdet mellem industrielle producenter, snedkere og arkitekter og samtidigt bringe opmærksomhed til dansk samtidsdesign. I dag, 40 år efter, er Snedkernes Efterårsudstilling fortsat en vigtig platform for eksperimenterende møbeldesign og introduktionen til innovative projekter, der sidenhen bliver kommercielle produkter.

Netop grundet stellet kan JG Bordet både bruges som spisebord i private hjem, som mødebord i et konferencerum eller som tegne- og arbejdsbord på et moderne kontor.

Udforsk


JG Foldestolen

JG Foldestolen er Jørgen Gammelgaards mest anerkendte møbel. Værdsat for designets unikke visuelle udtryk, den klogt udtænkte foldemekanisme, den høje håndværksmæssige kvalitet og ikke mindst hans multifunktionelle tilgang til møbeldesign.

Læs mere →

JG Sofa

Det mest karakteristiske ved Jørgen Gammelgaards JG Sofa er de afrundede armlæn i hver ende af det ellers stilrene møbel. En form, der gør op det herskende formsprog i dansk design og som sammen med de polstrede puder giver sofaen et elegant og kompakt udtryk.

Læs mere →

JG Timeline

Jørgen Gammelgaards prisvindende møbler afspejler hans enkle og raffinerede tilgang til design og er et forfriskende syn på minimalisme. Jørgen Gammelgaard var forankret i det skandinaviske, men havde internationalt udsyn og fandt ofte inspiration i andre kulturer.

Læs mere →