Crafted to last

 

Lige siden grundlæggelsen af Fredericia i 1911, har vi opfordret folk til at købe færre, men bedre og mere holdbare produkter.

Vores mål er altid at producere solide, tidløse møbler, der kun bliver smukkere med tiden. Det er en tankegang, som blandt andet er inspireret af vores samarbejde med Børge Mogensen, en stor fortaler for det tidløse, slidstærke design. Langtidsholdbare, veludtænkte og veludførte idéer, som bidrager positivt til menneskers liv – og som er stærke nok til at kunne gå i arv fra generation til generation.
FN's verdensmål for
bæredygtig udvikling


Fredericia arbejder fokuseret med FN’s verdensmål. De 17 verdensmål som hver italesætter nogle af de største udfordringer, vi står overfor på verdensplan i dag. Vi har særligt fokus på disse tre mål:

• Mål 12, som handler om bæredygtigt brug af materialer, ansvarligt forbrug og ansvarlige produktionsmetoder.

• Mål 13, som handler om at integrere strategier, der kan afbøde virkningerne af klimaændringerne.

• Mål 15, som handler om at beskytte og fremme bæredygtigt skovbrug, at bevare biodiversiteten og at forebygge skovrydning og ørkendannelse.

 


 Bæredygtigt design


Som et tegn på respekt for de 150 år det typisk tager et egetræ at vokse sig stort nok, ser vi det som vores fornemste pligt kun at fremstille langtidsholdbare møbler af den absolut højeste kvalitet.

Hos Fredericia går vi op i kvaliteten af de materialer, der bruges i vores design. Derfor er det selvfølgelig tilsvarende vigtigt for os, at vi vedligeholder de kilder, som vores råmaterialer kommer fra.

Vi insisterer på kun at anvende træ fra bæredygtigt skovbrug, og vi anvender kun kvalitetslæder fra europæiske producenter, som overholder de højeste standarder for dyrevelfærd. Alle de materialer, vi bruger, holdes så rene som muligt, så de kan vedligeholdes og genavendes i fremtiden.

Træ


Fredericia har fokuseret på bæredygtigt skovbrug og genplantning i mere end ti år. Vores råmaterialer bliver udelukkende skovet fra steder, hvor genplantning er et krav, således at et nyt træ med tiden vokser op, hvor det gamle er blevet fældet.

FSC®-certificeringen verificerer, at en skov bliver håndteret på en miljømæssigt forsvarlig måde, ud fra målinger på alt fra opretholdelse af den lokale biodiversitet til driftens evne til at influere positivt på både arbejdere og lokalsamfund. FSC®-standarden indføres gradvist i produktionen af alle vores træmøbler. Dette vil lette arbejdet med at udstede dokumentation for miljømæssigt forsvarligt producerede produkter.

Fredericia er FSC®-certificeret med licensnummeret FSC® 151292.

 FSC certificeret

 

Eg
Tysk, Fransk, Slovensk

Bøg
Europæisk

Ask
Europæisk

Valnød
Amerikansk 


Læder


 Fredericia læder


Alt Fredericias læder stammer fra kendte, certificerede producenter, som udviser stor respekt for dyrene og har et godt øje på optimeringen af hudernes kvalitet.

Hele Fredericias læderkollektion består af huder fra europæiske kvægbesætninger, primært fra Tyskland, Sverige og Danmark. For en stadig større del af vores produkter tilbyder vi nu også udvidet sporing, der gør det muligt at spore hver hud tilbage til det specifikke dyr.

 

Blauer Engel
Det tyske Ecolabel
 

Tysk kvæg

Leather Robust, Nubuck Velvet

 Skandinavisk kvæg
Vegetable-tanned Saddle Leather, Semi-Aniline Omni, Leather Premium, Aniline Nature, Vegetal Nature


SPOOR læder


SPOOR er en kollektion af læder, der garanterer 100% sporbarhed. Det betyder, at du har mulighed for at vælge læder, hvor råvarens rejse kan spores helt tilbage til det enkelte kvæg på Nordeuropæiske marker. Med SPOORs teknologi er læderets oprindelse og rejse fra landbrug til garveri kontrolleret og kan garanteres på individniveau.


Læs mere →

Kvalitetstestet


 Alle nyere Fredericia-produkter bliver testet af enten Dansk Teknologisk Institut eller det tyske TÜV-institut.


Dansk Teknologisk Institut - en førende virksomhed indenfor forskning og teknologi.
TÜV SÜD - leverer inspektion af køretøjer og produktcertificering. (Pato-serien).


Affaldssortering

Læs mereUpcycling

Læs mereCertificeringer

Læs mereUnderleverandører

Læs merePato 100% genanvendelig

Læs mereLakker og klæbemidler

Læs mere
Vigtigste punkter


Vores Polypropylen (PP) er rent nok til at det er 100 % genanvendeligt.


Vores træ stammer fra ansvarligt forvaltede skove. FSC-certificeringer bliver løbende implementeret på tværs af alle produkter.


Størstedelen af vores polstringsmuligheder er øko-mærkede – både vores tekstiler (EU-Blomsten, OEKO-TEX og Greenguard) og vores læder (Blauer Engel).

De fleste af vores produkter er gennemtestet ved hyppig brug i offentlige rum, enkelte er endda testet på hverdagsbrug igennem flere generationer.


Vi producerer og indkøber alle dele og råmaterialer i Europa (kun med undtagelse af amerikansk valnød).


Vi bruger branchens mest miljøvenlige løsninger, når det kommer til hårdt skum (MDI-skum) og forkromning (Chrome III).