1991 - 2000

Fredericia Furniture Fredericia Furniture

1993: TRINIDAD-STOLEN AF
NANNA DITZEL

Ved hjælp af tidens nyeste CNC-teknologi skabte Nanna Ditzel et regulært designgennembrud med Trinidad fra 1993. Stolen blev med det samme en verdensomspændende succes, der var med til at syvdoble Fredericias omsætning i de kommende 20 år.

Fredericia Furniture Fredericia Furniture

1995: Generationsskifte og ID-Prisen

I 1995 modtager Fredericia og Nanna Ditzel den højeste danske udmærkelse for industrielt design ID-prisen for Trinidad-stolen. Samme år bliver Thomas Graversen administrerende direktør for Fredericia. Fredericias nye internationale fokus markeres ved, at Fredericia Stolefabrik A/S skifter navn til Fredericia Furniture A/S. I dag kendes virksomheden under navnet ”Fredericia”.

Fredericia Furniture Fredericia Furniture

1997: Nanna Ditzel bliver Fredericias
husdesigner

Gennem 1990’erne etableres Nanna Ditzel frem Fredericias husdesigner, og frem til Ditzels død i 2005 lanceres hvert år et nyt møbel fra Ditzel’s hånd. På billedet ses stolen Temba fra 1997.

Fredericia Furniture Fredericia Furniture

1998: Gallery af Hans Sandgren Jakobsen

Kun fem år efter lanceringen af Trinidad præsenterer Fredericia endnu et designgennembrud: skamlen Gallery af Hans Sandgren Jakobsen. Med påfaldende enkelthed presses finerens egenskaber til dets maksimum hvilket skaber et skulpturelt og funktionelt objekt. Til dato er Gallery tildelt mere end 20 internationale designpriser.

Fredericia Furniture Fredericia Furniture

2000: Mobi by Vico
Magistretti & Per Skovholt

Vico Magistretti og Per Skovholt designede i 2000 møbelserien ”Mobi” for Fredericia. Serien bød på en række nye innovationer, og sædet kunne forlænges med en rullemekanisme. Møbelserien blev aldrig en kommerciel succes, og serien var kun i produktion i få år.