2001 - 2010

Fredericia Furniture Fredericia Furniture

2002:
Fredericias datterselskab Mobili lancerer Stingray

Efter at have set den nyudannede designer Thomas Pedersens eksamensprojekt - gyngestolen Stingray – udviklede Fredericia stolen til firmaets daværende datterselskab Mobili, der var målrettet et yngre købersegment. I 2005 valgte Fredericia at samle alle sine underbrands og fokusere på Fredericia-brandet. Stingrays store internationale succes gjorde, at møblet som den første plasticstol kom til at indgå i Fredericias portfolio.

Fredericia Furniture Fredericia Furniture

2004: Micado af Cecilie Manz

Det lille sidebord Micado var i 2004 Fredericia og Cecilie Manz bidrag til Snedkernes Efterårsudstilling i København. Samme år kom bordet i produktion hos Fredericia, og vandt desuden Den Danske Designpris, der uddeles af Dansk Design Center. Den enestående konstruktion er selvbærende og samles uden brug af hængsler og beslag.

Fredericia Furniture Fredericia Furniture

2005: Fredericia overtager Kvist Møbler’s
kollektion

Med tilføjelsen af J39 og andre modeller fra Børge Mogensen og Hans J Wegners tid hos FDB, har Fredericia nu samlet de vigtigste Børge Mogensen-møbler under et tag.

Fredericia Furniture Fredericia Furniture

2007: Stingray i træ

Efter et omfattende udviklingsarbejde, der blandt andet krævede verdens største 3D-finerform er det i 2007 muligt for Fredericia at præsentere Stingray i træ. Stolen vinder en række designpriser heribland Den Danske Designpris, Interior Innovation Award m.fl.

Fredericia Furniture Fredericia Furniture

2008:
Fredericia åbner showroom i Japan

Japanske designentusiaster har længe værdsat Børge Mogensen og dansk design, og i 2008 følger Fredericia op på denne opmærksomhed ved at åbne det første selvstændige showroom udenfor Skandinavien. I showroomet, der ligger i Tokyo Design Center, kan forhandlere og arkitekter opleve hele Børge Mogensens kollektion samt Fredericias nye modeller.

Fredericia Furniture Fredericia Furniture

2008: Aki af Alfredo Häberli

I 2008 indleder Fredericia et samarbejde med Alfredo Häberli, der skaber spisebordsserien Aki. Ved at dreje møblernes ben 90 grader skaber Häberli et uventet twist til Fredericias kollektion af polstrede siddemøbler.

Fredericia Furniture Fredericia Furniture

2009: Nara af Shin Azumi

Efter en grundig analyse af danske stoleklassikere af Mogensen, Wegner, Ditzel og Jakobsen, designer Shin Azumi serien Nara for Fredericia. Som i klassisk dansk design skaber Azumi maksimal siddekomfort ud af en minimal konstruktion – og hertil formår Azumi at tilføje et helt nyt formsprog, der forener japanske og danske traditioner.