Fredericia Furniture Fredericia Furniture

1952: SØBORG OG STRIB-
KOLLEKTIONEN

Det første direkte samarbejde mellem Fredericias direktør Andreas Graversen og Børge Mogensen var en serie af møbler med stålben, som Mogensen tegnede som pendant til en ny stoleserie for Søborg Møbelfabrik.

1955: ET NYT FREDERICIA

Fredericia Furniture Fredericia Furniture

I 1955 BLIVER BØRGE MOGENSEN HUSARKITEKT HOS FREDERICIA

Andreas Graversen overtog A/S Fredericia Stole- og Polstermøbelfabrik i 1955. Opfordringen fik han af byens bank, idet fabrikken var på randen af konkurs. Graversens eneste betingelse var, at møbelproduktionen skulle omlægges i samarbejde med den unge arkitekt Børge Mogensen. Graversen elskede Mogensens møbler, som han ofte beskrev som 'uprætentiøse, gedigne og ærlige'.

Fredericia Furniture Fredericia Furniture

1955: NO. 1 SOFA

Børge Mogensen tegner Model 201 som det første møbel til det nye Fredericia. Mogensen moderniserede Fredericias polstringsteknikker med egenskaber såsom vendbare hynder og funktionel modernisme. I 2014, 100-året for Børge Mogensens fødsel, retroducerede Fredericia Model 201 under navnet No. 1.

Fredericia Furniture Fredericia Furniture

1956: ERRITSØ-KOLLEKTIONEN

Op gennem 1950’erne skabte Børge Mogensen med en rasende produktivitet nye møbler til Fredericia. Stolen 3236 og bænken 3271 udtrykte til fulde Mogensen og Graversens fælles ambition om at skabe holdbare møbler til en moderne livsstil. Sideløbende med de nye møbler vendte Mogensen tilbage til nogle af sine tidligere arbejder for FDB og rentegnede dem til produktion hos Fredericia.

Fredericia Furniture Fredericia Furniture

1958: DEN
SPANSKE STOL

På Snedkerlaugets Møbeludstilling i 1958 præsenterer Mogensen en dristig møbelgruppe, hvor alle borde var fjernet fra det centrale rum, for at skabe en åben indretning. Allerede ved præsentationen af prototyperne havde Mogensen versionerede tegninger parat til industriel produktion på Fredericias maskiner. Den Spanske Stol bliver en stor succes for Fredericia, der lancerer stolen umiddelbart efter udstillingen. I 1986 gør den teknologiske udvikling det muligt for Fredericia at genindføre det originale snedkerdesign med en enkelt barre i ryggen på Den Spanske Stol.

Fredericia Furniture Fredericia Furniture

1962: SOFA 2213

Mogensen kaldte sit hjem for et møbellaboratorium, og sofaen 2213 er ligeledes skabt til Mogensens private bolig. Med kompromisløs kvalitet i enhver detalje markerer sofaen begyndelen på den eksklusive serie af læder møbler, vi i dag kalder Børge Mogensen Select Collection.

Fredericia Furniture Fredericia Furniture

1968: ANDREAS GRAVERSENS HUS

I 1968 sætter Børge Mogensen stregerne til en ny bolig for Andreas Graversen – et hus der på alle måde udtrykker Børge Mogensens komplette møbelprogram. På samme tid begynder Mogensen opførelsen af sit eget sommerhus. Begge huse bliver brugt som nye ”møbellaboratorier” og Mogensen tegner en række nye møbler til husene.